Avsluttet med seier!

Postet av A-lag den 2. Mai 2017

Lørdag spilte Kvitsøy sin siste kamp for sesongen, borte mot Hognestad. Mye stod på spill, da vinneren av denne kampen unngikk sisteplass i divisjonen. A-laget avsluttet med stil og vant hele 4-2 etter praktfulle scoringer og hælflikker i verdensklasse.

Merkelig nok har Kvitsøy slitt i bunnen av divisjonen gjennom hele sesongen. Det er sjelden og veldig lenge siden at Kvitsøy a-lag, spillemessig har dominert så mange kamper som inneværende sesong. Allikevel har poengene uteblitt, noe som har medført at vi har måttet kjempe en vanskelig kamp om å unngå jumboplass i ligaen. Men et par lekkerbisken av silkefoten til Anders Solgård og Roar «Samba» Nielsen, sikret opprykk til nest sisteplass og jubel på turen hjem til Kvitsøy.

Etter å ha plukket opp spillere på diverse drivstoff stasjoner og en lang kjøretur gjennom Jærens forblåste landskap, er stemningen i garderoben på topp like før kampstart.

Mens spillerne bruker opp et par ruller med tape, og smører seg inn med ulike typer kremer og oppvarming på boks. Går Coach Pedersen gjennom dagens plan og startellever. Pedersen henviser til hjemmekampen mot samme lag, en kamp vi tapte 2-3, etter lenge å ha ledet 2-0. Han nærmest krever at vi skal styre denne kampen og står igjen som vinnere etter at 2. omganger er gjennomført. Midt oppi det hele lurer Jarle Nordbø, som har spilt alle kampene denne sesongen om vi har møtt motstander Hognestad tidligere. Nok et gullkorn fra unge lovende Nordbø, som gjør at Kvitsøy forlater garderoben med en god latter før kampstart.

Det var ingenting som minnet om varme september-dager på Hognestad. Det blåste stikker og strå fra alle himmelretninger, pluss noen ekstra. Etter tidkrevende og nøye vurderinger av hvor vinden kom i fra, valgte KIL å starte kampen i motvind.

De først minuttene er det mye rusk i maskineriet til Kvitsøy. Enkle pasninger slås bort, og Hognestad vinner ballen i gunstige posisjoner. Allerede på deres første corner etter 5 minutt får de en stor sjanse. Keeper Eirik Waage må ut i full strekk for å avverge et Hognestad skudd fra 7 meter.

Sakte men sikkert jobber Kvitsøy seg inn i kampen. Men det er vanskelige spilleforhold når vinden blåser fra alle kanter. Men heldigvis har hjemmelaget en fantastisk gressmatte som gjør at vi kan spille god Kvitsøy-ball langs bakken.

Høyresiden vår er solid med Anders Solgård, Jone Sande og Roar Nielsen. De spiller seg fint opp gang etter gang. Innleggene fra Jone Sande treffer Kvitsøy-spillere ved flere anledninger, og vi er nære på å ta ledelsen. Men headingene går enten like over eller til siden.

Samtidig slår Hognestad en del langt, og på grunn av vinden så skaper dette trøbbel for Kvitsøy- forsvaret da ballen skifter retning ett par ganger i luften, før den lander.

Men like før pause får Kvitsøy frispark et stykke utenfor 16 meteren til Hognestad. Kaptein Solgård legger ballen til rette, og skrur ballen elegant over muren og i mål til 1-0! Fantastisk scoring av silkefoten til Solgård, ballen skrur såpass mye at bortekeeper fortsatt er svimmel i det lagene går til pause.

En viktig scoring å få med seg inn til pause. Nå får vi medvind i neste omgang. Coach Pedersen ønsker at vi skal stå høyt, presse høyt og spille god Kvitsøy-ball. Samtidig utnytte medvinden til å sette fart mot Hognestad forsvaret, da de ofte sliter 1 mot 1 og er temposvake.

Planen blir utført i beste Olsenbanden stil, timet og tilrettelagt. Men sluttproduktet er langt bedre enn det den nevnte trioen noen gang fikk til. Kvitsøy triller ball, det flyter på 1 og 2 touch og det er til tider vakkert og se på.

Pasningsspillet ender tilslutt i nok et frispark til Kvitsøy, denne gangen 25 meter fra Hognestad-målet. Anders Solgård viser nok en gang frem silkefoten og sender ballen i mål, 2-0 til KIL etter nok et vakkert frispark.

Kvitsøy har dominert stort i starten av andre omgang. Men like etter scoring oppstår en uheldig situasjon, da vi blir redusert til ti mann. Det er Henrik Høie som blir vist det røde kortet, etter å ha kastet ballen etter en Hognestad- spiller.

Situasjonen oppstår etter en duell, hvor Hognestad spilleren sparker til Henrik to ganger uten at dommer får dette med seg. Det viste seg i ettertid at grunnen til at dommer ikke fikk med seg sparkingen til Hognestad- spilleren, var at vår egen duracell-back Roar Nielsen, roper frispark. Da snur dommer seg mot Roar, når dommer igjen vender seg mot spillet får han kun med seg at Henrik Høie kaster ballen på en motstander.

Synd at vi blir redusert til ti mann nå som spillet vårt for alvor hadde kommet i gang. Men Kvitsøy fortsetter å kjøre på i et forrykende tempo. Selv om Hognestad kommer mer med i spillet, er det vi som skaper de største sjansene.

Om Roar Nielsen må ta på seg noe av skylden til det røde kortet, skal han bli husket for langt mer spektakulære ting etter denne kampen.

Nielsen som i en årrekke har vært kjent for sine solide klareringer og himmelhøye avslutninger, samtidig som du ofte har hørt han skrike «få det gjort» under kampene – har han nå blomstret under ledelse av Coach Pedersen. Han har til tider denne sesongen briljert som vingback, med sine offensive løp.

På en corner blir Roar med frem i boksen, corneren ender til slutt hos Arne Ydstebø som sender i vei et skudd. Skuddet treffer Roar Nielsen, som med ryggen mot mål, hælflikker!! ballen bak en sjanseløs keeper.

Vakkert, vakkert av «SAMBA» NIELSEN som scorer sesongens første, og feirer det med ville jubelscener. Midt i feiringen tror Roar at dommer har blåst av for offside, og er nærmest på gråten før han får beskjed om at det er dømt mål og han kan fortsette den ville feiringen.

3-0 til Kvitsøy nå!

Men Kvitsøy er ikke mettet. Vi har lagt oss noe lavere etter at vi ble redusert til 10 mann. Men kjører i gang noen saftige overganger. Den vakreste kommer når Anders Solgård får ballen og tar med seg Hognestad-forsvaret på løpetur. Han rundlurer såpass mange Hognestad-spillere at det blir tomt for pølser i pølseboden, før han rolig kan plassere ballen i mål.

4-0! Nok en vakker scoring av Kvitsøy, som spiller sambafotball på Hognestad!

De siste 10 minuttene bærer preg av at Kvitsøy nesten en hel omgang har spilt med en mann mindre, dette ender med en redusering til 4-1, da en Hognestad får stå på hjørne av 5 meteren og hamre ballen i krysset.

Rett før dommeren blåser av siste kamp i 7.divisjon avd. 02 får hjemmelaget straffe, etter at Kjell Inge Meling holder en spiller på corner, han får gult kort for forseelsen og nok et gult for munnbruk. Som ender i at Kvitsøy avslutter kampen med ni mann.

Straffen scorer Hognestad på, og kampen ender dermed 4-2 til Kvitsøy.

Kvitsøy vinner årets siste kamp, og rykker dermed opp fra siste plass på tabellen. Vinden i dag skaper trøbbel for begge lag, men allikevel gjør vi en solid kamp og topper det hele med noen fantastiske scoringer. Nå skal sambarytmen finpusses til A-laget avslutter sesongen med turnering i Kristiansand første helg i november.

Innbyttere: Ingve Espevik, Sander Edland, Arne Ydstebø, Oscar Schwartz

Kvitsøy’s beste: I dag er Kaptein Anders Solgård banens gigant. Er delaktig i mye av spillet Kvitsøy etablerer og har mye bra pasningsspill. Samtidig legger han igjen en enorm innsats, spesielt da vi blir redusert til 10 mann. Han topper det hele med 3 vakre scoringer.

Dagens utvalgte: Eirik Waage som slipper å legge skoene på hyllen, ettersom han har sagt at dette ble aktuelt om han havnet på siste plass i 7 divisjon. Nå blir det et par år til med klaging og syting av småkader etter trening og kamp.

«Samba» Nielsen som klarte forstyrre dommeren såpass at han ikke fikk med seg at Henrik fikk seg 2 spark før utvisningen. Hadde dommeren fått sett dette i fred og ro hadde nok Kvitsøy kunnet fortsette med 11 mann ut kampen.