Eiriks kampreferat Kvitsøy-Tasta 2

Postet av A-lag den 27. Aug 2018

Kvitsøy med nok en hjemmeseier

Etter en lang sommerpause var det igjen duket for hjemmekamp for A-laget, som beseiret Tasta 2 med sifrene 3-0. Som så mange ganger før viste Kvitsøy seg som Rogalands solparadis med sol og skyfri himmel og en fin og lun sommerbris.

Scoringer av Marius Ydstebø, Glenn Ivan Pedersen og Kristian Steffensen sørget for at Kvitsøy fortsatt troner på topp i årets 6. divisjon.

A-laget har de senere årene blitt kjent for å gå på den kjente høstsprekken. Om det er forberedelsene til hummerfiske og den begynnende eimen av råtten makrell og teinemat som har satt Kvitsøy ut av spill de siste sesongene er enda et mysterium. Men faktum i år er at vi står med 2 solide seirer i høst etter kampen i dag, så det kan tyde på at makrellen har kommet sent i år.

I garderoben før kampstart er stemningen god, og troen på seier er sterk. Keeper Eirik Waage har vært så lenge borte fra kampforberedelser at han har klart å miste den grønne keepershortsen sin. Etter mye virring, vasing og kokkeluring rundt på idrettshusets mange skjulte lager finner han til slutt en shorts som nok tilhørte et av de mindre guttelagene.

For etter å ha kranglet shortsen på seg, så det mer ut som en lokal utgave av Borat’s badekostyme enn en presentabel shorts til Kvitsøy A-lags flott drakter.

I mens stadion fylles opp med folk og tilskuerne står i kø for å få seg diverse grill og frityr-delikatesser fra Berits Gourmethjørne på indre bane, går Coach Pedersen gjennom dagens kampplan i garderoben. Fokus er at vi ikke senker oss nedpå og tror at å møte tabelljumbo Tasta 2 blir en walkover. Det skal jobbes, presses og spilles god Kvitsøyball.

A-laget ser skjerpet og konsentrert ut nede på den nyklipte og oppmerkede banen hvor dagens banemannskap Kjell Inge Meling og Kenneth Hviding har vært særdeles sparsom med krittsprayen langs linjene, om de får fortjeneste for sparte banemidler etter sesongen vites ikke i skrivende stund.

14:00 setter dagens pipeblåser Morgan Hobberstad som har tatt turen helt fra Lye i gang kampen.

Innledningsvis er kampen nokså jevnspilt, Kvitsøy inviterer Tasta til å vær med i kampen. Vi er utålmodige med ball, slår enten langt eller uten adresse og mister ballen alt for enkelt.

Hele 1.omgang fortsetter som den startet, lite spill, mye langpasninger, innsats og trøkk i duellspillet. Det er Kvitsøy som skaper de fleste farlighetene, men ballen vil ikke inn i mål.

Tasta spiller samtidig på seg selvtillit når vi sløser med sjansene og kommer igjennom ved et par anledninger uten at det blir de helt store sjansene ut av det.

Mest nevneverdig i 1. omgang er bruken av is spray, også omtalt som «the magic stuff». Dette ble brukt flittig etter en lang diskusjon på sidelinjen på hvem som hadde mest kompetanse som medisinsk ansvarlig, «magic stuff» ble henholdsvis brukt på Glenn Ivan Pedersen og Kjell Inge Meling som fikk seg et par solide trøkker i starten av omgangen.

Omgangen ender 0-0, dessverre er dette dagen finspillet ikke sitter helt. Men allikevel er innsatsen på topp noe som gjør at vi dominerer og har kontroll på kampen noe som bør være et minimum når topp møter bunn.

Normalt kommer her et avsnitt over hva som blir sagt under pausepraten. Men grunnet at referent skulle inn i 2. omgang og måtte henge klærne sine til tørk etter å ha varmet opp keeper Arne Ydstebø før kamp, rakk jeg dessverre ikke få med meg denne praten. Men som alltid har nok Coach Pedersen sagt noen kloke ord.

Vi åpner andre omgang et par hakk bedre enn i den første. Tasta produserer lite foruten et par frispark.

Vi skaper flere store muligheter som vi burde ha omsatt i mål, men strålende keeperspill fra motstanderlaget forhindrer oss i å gå opp i ledelsen. Samtidig har vi også flere gode gjennomspill til Glenn Ivan Pedersen som dessverre blir avblåst for offside, noen riktige og mange feilaktige.

Er det nå høstsprekken starter igjen?

Men nei! Etter litt frem og tilbake på Tasta 2 sin banehalvdel serverer Henrik Høie Marius Ydstebø en utsøkt pasning. Om pasningen var utsøkt så var målet enda vakrere, fra 20m curler Ydstebø ballen i mål med sin signaturscoring: skudd med utsiden av foten.

1-0 da det gjenstår 10 minutter av kampen! Det er ville jubelscener på Kvitsøy Stadion fra alle de fremmøtte.

Nå kjører det velkjente Kvitsøy Lokomotivet i gang for alvor! Venstreback Roar «Samba» Nielsen serverer Glenn Ivan Pedersen ballen, topscorer Pedersen tar like så greit med seg Tasta-forsvaret på løpetur før han elegant setter ballen bak en utspilt keeper.

2-0, nå koker det på solkysten!

Selv om kampen går mot slutten kjører Kvitsøy på i et forrykende tempo fortsatt. Dagens siste scoringer blir satt inn av Kristian Steffensen. Som på bakre stolpe fyrer ballen elegant i mål og fastsetter sluttresultatet til 3-0. Ungguttens første mål på seniornivå!

KVITSØY TABELLFESTER SIN POSISJON PÅ TOPPEN AV 6.DIVISJON

Selv om målene kom noe sent denne vakre kampdagen på solkysten, må seieren sies å være solid. Hele laget legger ned en vanvittig innsats selv om spillet ikke sitter helt i dag. Mye av æren for all den innsatsen som legges ned må tilegnes alle de fremmøtte på Stadion. Utrolig trivelig å være spiller når det møter opp mellom 40-70 personer på hver hjemmekamp.

For å toppe hele opplevelsen gjør de frivillige i salgsavdelingen til Berit’s Gourmethjørne en god innsats for å lage en flott ramme rundt hjemmekampene våre.

Neste kamp er borte mot Paradis FK mandag 3. September kl.:20:00!

Startoppstilling:

Arne Ydstebø

Jone Sande – Kenneth Hviding – Henrik Høie – Jone Olsen

Sander Edland - Anders Solgård – Marius Ydstebø

Jarle Nordbø – Glenn Ivan Pedersen – Kjell Inge Meling

Innbyttere: Jakob Meling, Kristian Steffensen, Lars Kåre Pedersen, Roar «Samba» Nielsen, Robert Kleve, Eirik Waage

Kvitsøys Beste:

Endelig er Henrik Høie kvitt sine lyskeproblemer og har brukt sommerferien til solid opptrening. Han gjøre en solid jobb i midtforsvaret. Når han blir flyttet opp på midtbanen er han med på å sette inn nådestøtet og er svært delaktig i seieren.

Dagens utvlagte:

Vår Kaptein med silkefoten Anders Solgård som var ansvarlig for vask av drakter etter forrige kamp, gjorde en mildt sagt dårlig jobb med drakt nummer 9, som tilhører Kjell Inge Meling.

Han hadde glemt å vaske drakten til Meling, og det blir vanskelig å beskrive lukten på et referat. Men om du ble sjenert av en snedig lukt mens du nøt dine delikatesser under kampen, skal Kjell Inge ikke lastes for dette. Klager kan sendes til vår eminente Kaptein Solgård.