Referat treningskamp Finnøy-Kvitsøy part 2.

Postet av A-lag den 16. Feb 2018

Kvitsøy åpner oppkjøringen med seier i øy-oppgjør

Torsdag 8. februar var det duket for årets første treningskamp for A-laget etter opprykket til 6. divisjon. Kampen fant sted på Leikvoll Stadion, og det var Finnøy som kjempet i toppen av fjorårets 6. divisjon som var motstander. En svært sykdomsutsatt Kvitsøytropp som knapt klarte stille en 11’er til kampstart vant kampen 4-2, etter hattrick av Glenn Ivan Pedersen og den notoriske målscoreren «selvmål».

Oppladningen til kamp kunne nok sies å ha vært bedre, mye sykdom gjorde at vår spillende trener Anders Solgård for dagen måtte tre inn i en 150% stilling for Kvitsøy Idrettslag for å samle spillere og trenere nok til å få avviklet kampen.

Etter et par hundre facebookdialoger og samtaler, samt lokkemidler som antibiotika og brukte nesesprayer med og uten menthol, klarte kapteinen med silkefoten samle hele 14 spillere til kamp, imponerende!

I garderoben før kampstart talte troppen hele 11 spillere, inklusivt den gamle ringreven Robert Kleve som igjen er med og hjelper til på A-laget ved behov. Av de som manglet var Kenneth Hviding som ofte irriterer seg over at spillere kommer for sent til oppmøte, det skal nevnes at Panzer-Hviding heller ikke rakk kampstart.

Det er allikevel god stemning blant de fremmøtte, i en særdeles kald garderobe som ifølge Finnøy’s oppmann hadde oppvarmet gulv. Muligens Finnøy ikke har rukket å betale strømregningen tidsnok, for det fantes ikke et snev av varme fra verken gulv eller vegger.

Til og med Eirik Waage som kommer direkte fra en ukes høydetrening i alpene sitter med bobblejakke, lue og lodder i garderoben. Effekten fra høydetrening ble ifølge han selv totalt nedbrutt etter turens siste afterski, noe hans snapchatfølgere kan bekrefte. Samtidig ba han inderlig høyt før taktikkmøte om at forsvaret presset Finnøy over på høyre side, da han under flyturen hadde fått seg en kink i nakken på venstre side.

Etter at nykommer på trenersiden Jon Arne Ramsland hadde delt ut sårt trengte buffer (halsvarmer) gikk han og Anders Solgård igjennom instruksene for dagen. Noe av hovedfokus var innsats, vinne dueller, spille god Kvitsøyball langs bakken samtidig være giftige på kontringer.

Mens Kenneth Hviding og hans passasjerer prøver å unngå blitsen fra de mange fotoboksene som må passeres for å nå frem til Finnøy, blåses kampen i gang 19:45.

Et ufyselig vestlandsvær med kuling og regn gjør at åpningen av kampen ikke byr på noe særlig finspill. Det er Finnøy som virker å ha et lite overtak. Etter en del halvsjanser får bortelaget den første scoringen da en Finnøy-spiller drar seg inn fra hjørne av 16 meter og får skyte fritt.

Kvitsøy har allikevel fått deres spesialitet i første omgang, nemlig medvind. Og jo lenger omgangen blir tar A-laget mer og mer over mot et meget høytstående hjemmelag. Både Kjell Inge Meling og Glenn Ivan Pedersen får sine muligheter, men vi må vente helt til siste minutt før Glenn Ivan setter årets første scoring i mål.

1-1  Kvitsøy-lokomotivet anno 2018 er i gang!

En herlig scoring å ta med seg inn i den første pausepraten, hvor vi gjør noen justeringer i form av spillerbytter samt Jon Arne Ramsland gir input og tilbakemeldinger på hva som er bra og må justeres i neste omgang.

Kvitsøy er hakket hvassere i denne omgangen, og spiller seg til store sjanser. Vi klarer å spille oss ut fra pressede situasjoner og skape gode angrep og kontringer, selv om dette også må finpusses på en del før seriestart. Den gode omgangen fører til at vi scorer både 2 og 3-1. Glenn Ivan noterer sitt andre for dagen mens det tredje ekspederer en Finnøy-spiller i mål for oss. Det skal sies at vi også skaper bra med andre sjanser denne omgangen som burde havnet i mål, samtidig som vi holder nullen bakover.

I tredje og siste omgang merker vi nok litt av kjøret med liten kamptropp og Finnøy får etablere mer spill og sjanser. Men vi er flinke til å kjempe og rydde unna mange av de farligheter som kommer. Finnøy klarer å redusere til 3-2, og håpet nok sikkert på en skikkelig innspurt. Men disse drømmene forblir drømmer da Glenn Ivan Pedersen avslutter et lekkert Kvitsøy-angrep og fastsetter sluttresultatet til 2-4.

Årets første treningskamp er unnagjort, og det endte med en sterk og fortjent seier. De 2 foregående årene har endt med tap i første treningskamp. Dermed fortsetter det unge men solide Kvitsøy-lokomotivet den fremgangen vi har vist de siste sesongene.

I dag har vi også med oss debutant Kjartan Leinan som gjør en solid innsats som midtstopper, noe som lover godt for rekrutteringen. Samtidig får ungguttene Lauritz Ydstebø og Kristian Steffensen mye spilletid, og imponerer med solid innsats og klokskap.

Startoppstilling:

Eirik Waage

Henrik Høie – Kjartan Leinan – Robert Kleve – Jarle Nordbø

Glenn Ivan Pedersen – Kristian Steffensen – Anders Solgård – Kjell Inge Meling

Sander Edland

Innbyttere: Kenneth Hviding, Ørjan Hviding og Ruben Lilledal* (*På prøvespill)

Kvitsøy’s beste: Denne spalten utgår frem til serie og cupspillet er i gang.

Dagens utvalgte: Jarle Nordbø reddet i fjor årets første kamp med en sen scoring borte mot Fogn som endte 1-0 til Kvitsøy. Han fikk til slutt kreditert scoringen etter mange runder med protokollansvarlig, selv om det muligens var et innlegg som keeper på merkelig vis rotet i mål.

Det ble vertfall i garderoben etter kampen bestemt at alle selvmål som scores av motstanderlaget, krediteres Jarle Nordbø fremover.

Forfatter: Eirik Waage