Til vårt trofaste publikum!

Postet av Kvitsøy Idrettslag den 1. Sep 2019

Til vårt trofaste publikum!

Fotballkampene til Kvitsøy sitt A-lag er blitt et høydepunkt og samlingssted for mange "store og små" på øya, med kamp, varer i kiosken og god stemning! Vi har de senere år fått mye skryt for dette fra både besøkende og våre egne tilhengere. Den gode rammen og stemningen rundt kampene har vært fremhevet. Folk er samlet på tvers av generasjoner og øvrige interesser osv. Idretten er samlende.  

Fotball er en idrett som engasjerer både spillere, lagledere og ikke minst publikum.

Under kampen i går, mellom KIL og Tasta, var det innimellom høy temperatur både på og utenfor banen. Det er noe som hører til idretten.
Men alt må skje innen visse rammer.

KIL har dessverre blitt varslet om at det ble uttalt noen uheldige utsagn underveis i kampen. Dette var utsagn som ble oppfattet som rasistiske.

KIL vil derfor på det sterkeste minne alle om at vi alle er forbilder, at KIL er en Fair Play - klubb, og at det er mange barn og unge til stede på kampene. Fair Play regelverket gjelder alle som oppholder seg på stadionområdet. Dvs spillere, dommere, lagledere, frivillige, og publikum. KIL oppfordrer alle til å fortsette å heie på eget lag, og vise respekt for våre motstandere! Dette selv om noen kanskje har "gått over streken". 

I forlengelsen av dette vil vi også sette fokus på en annen utfordring. I og med at vi er en liten klubb, har vi tidligere ikke hatt noe markant skille på hvor spillere, lagledere og publikum oppholder seg. Dette skal man egentlig ha. Det skal være en såkalt "teknisk sone" ved "innbytterboksene" der bare spillere og lagledere skal oppholde seg. Normalt er ikke dette noe problem, men vi har opplevd noen utfordringer også omkring dette både tidligere og under/etter kampen i går. Vi vil derfor markere opp en "teknisk sone" til neste hjemmekamp, slik at det blir enklere for dommer og representanter fra motstanderlag å vite hvem som er KILs representanter under kampen, og hvem som er publikum. 

Vi benytter for øvrig anledningen til igjen å takke for støtten fra publikum! Det er en tøff sesong resultatmessig, men vi har ikke gitt opp håpet om å overleve i 5. divisjon, så vi trenger fortsatt støtte ut over høsten!!

KIL


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.